Estetska stomatologija

Estetska stomatolgija objedinjuje gotovo sve grane stomatolgije. Napretkom tehnologije dovedena je do estetskog i funkcionalnog savršenstva.

Ljuskice

Ljuskice ili Veeners  su tanke keramičke navlake  koje lijepimo na prednju stranu zuba i na taj način potpuno prekrivamo nedostatke zubiju.

Keramičke ljuskice mogu efektno estetski zatvoriti razmake među zubima, produžiti i preoblikovati zube, ispraviti otkrhnute i izobličene zube te prekriti mrlje i diskoloracije.

Izbjeljivanje

Izbjeljivanje zubi postaje sve češća usluga u stomatološkoj ordinaciji, jer su lijepi bijeli zubi jedna od važnijih estetskih odlika svake osobe.

Razlikuju se dvije osnovne grupe: Whitening i Bleaching proizvodi.

Ispuni

Kompozitni ispuni imaju snagu lijepljenja na zub daleko veću nego što je čvrstoća samog zuba. Zbog toga se ponekad događa da se usljed traume dio zuba odlomi, ali ispun ostaje nedirnut.

Pečatni ispuni mogu se izraditi i na mliječnim i na trajnim zubima. Izrada pečatnih ispuna je jednostavan i bezbolan postupak koji provodi stomatolog.

Ljuskice

Proces ugradnje ljuskica sastoji se od brušenja površine zuba do 0.5 mm na koju se lijepe ljuskice.

Važno je da svaki naš pacijent prilikom ugradnje ljuskica bude upoznat i sa negativnim stranama koje ljuskice nose kao što je potencijalni lom u odnosu na krunicu te veća briga prilikom odgrizanja tvrde hrane.

Izbjeljivanje

Whitening proizvodi služe u svrhu skidanja različitih pigmenata koji su se nakupili na zubima tokom života (čaj, kava, katran od cigareta, bojila iz sokova itd.)

Bleaching proizvodi nose takvo ime zbog svojstva da prirodnu boju zubi moge posvijetliti za nekoliko nijansi.

Ispuni

Za postavu kompozitnog ispuna nije potrebno izbrusiti i dio zdravog zuba kao kod amalgamskog ispuna, pa su kaviteti manji, a zub ostaje u cijelosti manje oštećen.

{

Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, znanju našeg tima i materijalima svjetske klase koje koristimo, brinemo za vaše zdravlje i vaš osmijeh.